CentrumManager Vianen van start

0 3

Hans van Kooten wordt vanaf 1 april centrummanager in Vianen. Hij is door de besturen van de Bedrijfsinvesteringszone Centrum Vianen (BIZ) en de Ondernemersvereniging Vianen (OVV) gekozen uit meer dan dertig sollicitanten.

“Hans beschikt over een creatieve geest en een breed netwerk”, schrijven de organisaties in een persbericht. Doel van de inzet van een centrummanager is enerzijds om het centrum nieuw leven in te blazen, anderzijds om de besturen van het centrum verder te professionaliseren. “Gezocht is naar een verbinder die alle belanghebbenden aan tafel krijgt en hen gaat enthousiasmeren om de samenwerking te zoeken.”

 

Ook Vianen heeft te kampen met teruglopende bezoekersaantallen en leegstand. “In centrums buiten onze gemeente zijn hier al creatieve oplossingen voor bedacht, daar wil Vianen van leren. Door met verschillende partijen te gaan kijken wat er mogelijk is kan hier op ingespeeld worden.”

Het initiatief om een centrummanager in te zetten voor Vianen ligt bij de BIZ. De OVV en gemeente zullen ook participeren om een centrummanagement mogelijk te maken.

 

bron: Het Kontakt editie Vianen

3