Hans van Kooten: ‘Niemand kan het op eigen houtje’

0 1

VIANEN • Hans van Kooten moet als centrummanager het Viaanse winkelgebied behoeden voor verdere teloorgang. Een interview.

Een centrummanager. Eindelijk.

“Dacht ik ook toen ik het las.”

Je bedoelt de vacature?

“Nou, dat is een mooi verhaal. Ik las in november op mijn mobiele telefoon het nieuwsbericht dat Vianen op zoek ging naar een centrummanager. Ik heb toen direct Karelien Druijff gebeld, centrummanager in Barneveld en de vrouw die Vianen zou helpen bij het selecteren van kandidaten. Ik belde haar en zei: ‘volgens mij heb je de centrummanager gevonden’.

 

Wat een zelfverzekerdheid.

 

“Ik heb iets met winkelen, wonen en werken in je eigen stad. Twintig jaar geleden zat ik bij de lokale omroep van Vianen en toen besefte ik al: je hebt elkaar hard nodig. In feite is er sinds die tijd niet veel veranderd. Nog steeds moeten ondernemers vooral ondernemen, maar ze hebben ogen, oren, handen en voeten nodig om ze te ondersteunen.”

 

Er is veel werk aan de winkel?

 

“Er zijn heel veel partijen waaronder de ondernemersvereniging (OVV) en gemeente die weliswaar veel initiatieven lanceren, maar de coördinatie kan beter. Alles begint met communicatie en godzijdank kom ik uit de communicatie. Het begint met een goede afstemming tussen de OVV en de stichting Bedrijfsinvesteringszone Centrum Vianen (BIZ), de twee partijen die mij hebben aangetrokken. De komende tijd gaan we kijken naar a, wat wil de consument in Vianen en b, wat wil de ondernemer in en mét Vianen. En als de consument niet in Vianen wil winkelen, waarom dan niet?”

 

Bron: Het Contact Lees hier het volledige artikel.

1

Leave a Reply

  • (will not be published)
  • (Your Website)