Hans van Kooten stopt per 30 april 2019 als CentrumManager in Vianen

 

Laatste projecten:

Koopzondagen in Vianen

Openingsfeest Voorstraat 13 april 2019

Koopzondag achterzijde flyer def

CentrumManagement Vrijstad Vianen

Sinds de komst van een CentrumManager zit Vrijstad Vianen in een positieve flow. Na jaren van negatief nieuws met alleen aankondigingen van winkelsluitingen zijn zittende ondernemers optimistisch en zijn 22 van de 27 lege panden weer gevuld met nieuwe ondernemers.

In 2015 zijn er dertien nieuwe ondernemers gestart en ook nu zijn er diverse ondernemers die zich in Vrijstad Vianen vestigen. Vianen tracht de Vianezen en bezoekers van buiten de stad met sfeer en beleving te verleiden om de stad te (her)ontdekken. Samen optrekken met alle partijen en gezamenlijk de schouders eronder zetten is hierbij van cruciaal belang. Alleen op deze manier doorbreek je een situatie en creëer je ruimte voor verandering!

Het centrumgebied van Lekpoort tot en met Lijnbaan is bij uitstek een plek waar historie/cultuur/recreatie, de consument en de ondernemer elkaar ontmoeten. Dat blijft lukken met een goed en gevarieerd aanbod van winkels, prettige terrassen en uiteraard gezellige evenementen en acties. Activiteiten in de binnenstad zorgen tenslotte voor extra toeloop en als we de bezoekers als “koning en koningin” ontvangen dan leidt dit gegarandeerd tot extra omzet voor de ondernemers. De ondernemer moet, zeker in de huidige situatie, alle tijd stoppen in dat waar hij of zij goed in is, namelijk excellent ondernemen, klanten ontvangen en echte aandacht geven, zo simpel is het! Het bedenken van- en handjes en voeten geven aan (nieuwe) activiteiten en evenementen lukt vaak niet door tijdgebrek. Laat staan in gesprek gaan met allerlei partijen om, in het algemeen belang van de Vrijstad, de binnenstad als winkelgebied aantrekkelijker te maken. De CentrumManager wordt aangestuurd door de BIZ (Bedrijven InvesteringsZone Vianen Centrum) en is aanspreekpunt voor de consument, de ondernemer en alle andere betrokkenen die een belang hebben in een prettig winkel- en verblijfsklimaat in Vianen. In het voorjaar van 2018 gaat de schop in de Voorstraat om in het najaar vervolgens een geheel nieuwe ingerichte straat op te leveren. Wil je meedenken, heb je ideeën/tips of wil je de handen uit de mouwen steken bij evenementen laat het weten, je bent hard nodig en van harte welkom!

De CentrumManager

Schopt af en toe tegen zaken aan. Brengt partijen samen. Ondersteunt bij het bedenken en uitvoeren van (nieuwe) evenementen of acties met als doel het creëren van een prettig winkelklimaat voor (nieuwe) ondernemers en (nieuwe) consumenten.

.

CentrumManager

De CentrumManager biedt hulp en treedt op als ambassadeur en bruggenbouwer.

Verbinding

De CentrumManager is degene die afstemming en verbinding zoekt met o.a. de gemeente, individuele ondernemers, ondernemersverenigingen, eigenaren van leegstaande winkelpanden en bewoners/bezoekers/consumenten en werft nieuwe ondernemers.

Winkelgebied

De CentrumManager zal wensen en behoeften inventariseren en samenbrengen, met de intentie een volwaardig winkelgebied met een aangenaam verblijfsklimaat te creëren waar een ieder zich voor inzet.